zelenskiy-mayzhe-pivsotni-viyskovikh-chastin-vzhe-otrimali-vidznaku-za-muzhnist-ta-vidvagu

Зеленський: майже півсотні військових частин вже отримали відзнаку "За мужність та відвагу"

 • 136351 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що вже 46 військових частин отримали відзнаку "За мужність та відвагу", передає УНН.

Деталі

Зеленський зазначив, що вчора, 24 вересня, присвоїв почесну відзнаку "За мужність та відвагу" трьом бригадам. 1-й окремій танковій Сіверській бригаді, 40-й окремій артилерійській бригаді, 57-й окремій мотопіхотній бригаді.

З початку повномасштабного вторгнення росії бійці 1-ї окремої танкової бригади гідно та мужньо виконували поставлені завдання. Спочатку на Чернігівському напрямку, а зараз – у найгарячіших точках півдня та сходу нашої держави. За півроку понад тисячу тисячі воїнів цієї бригади відзначені державними нагородами.

"Підрозділи 40-ї окремої артилерійської бригади захищають державу на Харківському напрямку і роблять це дуже хоробро та результативно. Доведені втрати російської армії від вогню цієї нашої бригади дають зрозуміти всім окупантам, що ворогу на нашій землі місця немає й не буде. 57-ма окрема мотопіхотна бригада за цей місяць відзначилася хорошими результатами на півдні нашої держави – звільнила низку населених пунктів на Херсонщині. А за період повномасштабного вторгнення росії у 57-й бригаді вже троє воїнів відзначені орденом "Золота Зірка" та 275 військовослужбовців отримали державні нагороди", - повідомив президент.

Також він додав, що з моменту започаткування такої відзнаки для наших військових підрозділів – а вона була започаткована у травні цього року, – вже 46 військових частин відзначені за мужність і відвагу. З них 38 військових частин Збройних Сил України, чотири військові частини Державної прикордонної служби, чотири військові частини Нацгвардії.

"Дякую вам усім, хлопці! Молодці! Героїзм, мужність наших воїнів, прагнення до незалежності та справедливості, яке об’єднало весь наш народ, не залишають жодних сумнівів, що Україна переможе. І що всі окупанти на нашій території обов’язково будуть розбиті. Якщо не втечуть. Авжеж, це правда", - сказав Зеленський.

Нагадаємо 

Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України Сергію Сові - його тіло із синьо-жовтим браслетом на руці знайшли в Ізюмі. Він захищав нашу державу з початку війни у 2014 році, боровся за Піски, за Донецький аеропорт. Після 24 лютого воював на Харківщині.

Українські Національні Новини

Суспільство