zelenskiy-meta-zustrichi-z-putinim-zalezhit-vid-togo-koli-tsya-zustrich-vidbudetsya

Зеленський: мета зустрічі з путіним залежить від того, коли ця зустріч відбудеться

 • 163375 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що рано чи пізно переговори з росією відбудуться. А ось, якою буде конкретна мета переговорів, залежить від часу їхнього проведення. Про це Глава держави заявив в інтерв’ю для загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Мета зустрічі з путіним залежить від того, коли ця зустріч відбуватиметься. Мета змінюється. Є гібридна війна, таким гібридним буде і мир, та будуть гібридні зустрічі. Якщо б ми сьогодні зустрічалися, то питання Маріуполя було б в адженді, якщо ми зустрінемось через два-три місяці, то, може, цього питання уже й не буде, або може бути частково. Якби ми зустрічалися з самого початку війни, то мета була б ще інша. Якщо ми зустрілися б сьогодні, то ми знаємо, що окуповано, а що деокуповано, і говорили б про це", - сказав Зеленський.

Деталі

За словами Глави держави, адженда, що сформувлася раніше, наразі залишаєься актуальною: обмін полоненими, деокупація, повернення миру.

"У нас є бажання і є свої цілі: ми хочемо повернення територій і хочемо закінчити цю війну. Але коли це буде, то все залежить від часу, коли буде розмова з путіним", - вважає Зеленський.

Він додав, що багато залежить від росії, тому перемовини відбудуться, та наразі не відомо, коли та в якому саме форматі – з посередниками чи без.

Нагадаємо

24 лютого росія почала повномаштабе вторгнення в Україну. росія зосередила вздовж кордонів України значні військові сили та почала вторгнення одразу по кількох напрямах. 

Українські Національні Новини

Політика