zelenskiy-mi-bachimo-scho-lyudi-v-dagestani-pochali-borotisya-za-svoye-zhittya

Зеленський: ми бачимо, що люди в Дагестані, почали боротися за своє життя

 • 141347 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні сказав, що люди, зокрема в Дагестані, почали боротися за своє життя. Він закликав не підкорятися злочинній мобілізації, передає УНН.

Цитата

"Ми бачимо, що люди, зокрема в Дагестані, почали боротися за своє життя. Ми бачимо, що вони починають розуміти, що це питання про їхнє життя. Навіщо їхнім чоловікам, братам, синам гинути на цій війні? На війні, якої хоче одна людина. На війні проти нашого народу, на нашій землі. Він не посилає на війну своїх дітей. Боріться за те, щоб не відправили на смерть ваших дітей – усіх, кого можуть забрати під цю російську злочинну мобілізацію. Бо якщо ви прийдете забирати життя наших дітей, я вам скажу як батько, ми вас живим уже не відпустимо", - сказав Зеленський.

Президент України закликав не підкорятися злочинній мобілізації. Тікати. Або здаватися в український полон за першої ж нагоди.

"Прошу всіх наших друзів в інформаційній сфері підтримувати поширення цього заклику. Що більше громадян російської федерації хоча б спробують захистити своє власне життя, то швидше закінчиться ця злочинна війна росії проти народу України", - наголосив він. 

Контекст

У Дагестані розпочалися мітинги проти мобілізації. 25 вересня, жителі села Ендірей у Хасавюртовському районі Дагестану перекрили федеральну трасу Хасавюрт-Махачкала. На опублікованих кадрах з мітингу чути залпи. Найімовірніше, поліція пострілами в повітря спробувала розігнати протестувальників.

Доповнення 

Зеленський зазначив, що Україна гарантує кожному російському солдату, який здасться в полон, три речі.

"Перше: з вами будуть поводитися цивілізовано відповідно до всіх конвенцій. Друге: ніхто не дізнається про обставини того, як ви здалися в полон, ніхто в росії не дізнається, що ваша здача в полон була добровільною. І третє: якщо ви боятиметеся повертатися до росії і самі не захочете обміну, ми знайдемо спосіб забезпечити і це. Україна зробить усе задля своєї перемоги. І кожен громадянин росії має розуміти: жодні хитрощі окупантові не допоможуть. Я вам обіцяю", - сказав він.

 

Українські Національні Новини

Війна