zelenskiy-nastupniy-samit-skhidnogo-partnerstva-pokazhe-bachennya-yes-na-vidnosini-z-partnerami

Зеленський: наступний саміт “Східного партнерства” покаже бачення ЄС відносин з партнерами

 • 20466 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Наступний саміт “Східного партнерства”, який відбудеться у грудні, має показати чітке бачення Євросоюзу відносин з партнерами. Відсутність з боку ЄС стратегічного бачення цілей "Східного партнерства" робить формат “напівживим”. Про це під час виступу на конференції у Батумі заявив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Наступний саміт повинен показати чітке бачення відносин з найближчими партнерами з боку ЄС, тому будемо підтримувати цю ініціативу рівно стільки, наскільки вона сприятиме реалізації наших європейських устремлінь", - заявив Зеленський.

Деталі

Зокрема, Глава держави вважає, що відсутність з боку ЄС стратегічного бачення цілей "Східного партнерства" робить цей “формат не таким предметним і напівживим”. Зеленський зазначив, що “нам не потрібен саміт заради саміту”, додавши, що в Україні на війні гинуть люди.

“Нам потрібне політичне наповнення і геополітичне бачення майбутнього цієї ініціативи, інакше не зрозуміла доцільність взагалі", - додав Зеленський.

Додамо

Сьогодні Зеленський бере участь у 17-й Міжнародній конференції в Батумі. Також серед учасників - президент Молдови Майя Санду, голова Європейської ради Шарль Мішель та президент Грузії Саломе Зурабішвілі.

Українські Національні Новини

Політика