zelenskiy-nazvav-format-karantinu-v-ukrayini-liberalnim

Зеленський назвав формат карантину в Україні ліберальним

 • 15673 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в Україні з самого початку був ліберальний формат карантину і потрібно дотримуватись карантинних заходів. Про це він сказав на брифінгу під час робочої поїздки на Тернопільщину, передає кореспондент УНН.

“Буває через політичні ігри і підготовку до місцевих виборів деякі представники місцевої влади, а особливо в містах, особливо в містах обласних - почали чомусь воювати на словах, слава Богу, з центральною владою, через те, що влада закручує гайки, як то кажуть, і хотіли пом’якшення карантину. Я вважаю, і це не тільки я вважаю, і не тільки наш МОЗ, і оцінки вірусологів міжнародних - я вважаю, що на сьогодні у нас, і з самого початку, був достатньо ліберальний формат карантину. В порівнянні з багатьма країнами. Там, де штрафують без маски, якщо людина без маски - штрафують прямо на вулицях. І штрафують не тільки фінансами, а іноді використовують навіть силу фізичну”, - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що якби не місцеві вибори - захворювання було б менше.

“Завжди люди орієнтуються на лідерів. І в будь-яких маленьких містечках, місцях, завжди, якщо вони бачать, що керівники, там, керівництво навіть сіл чи голова якогось села чи ОТГ, чи голова міста, мер, якщо мер виходить і каже: “Я вважаю, що влада переоцінює складність ситуації, я вважаю, що нічого немає страшного, я вважаю, що можна день міста проводити і збирати по 20-30 тис. людей”. Люди ж бачать, орієнтуються, і люди себе так поводять. Тому відповідальність саме на такому керівництві. І сьогодні ми з вами бачимо 3 тис.”, - додав Президент.

За його словами, це одна із найскладніших ситуацій, і вони знають, що росте захворюваність по всьому світу.

“Але при цьому, ми повинні розуміти, що ми самі обираємо собі життя. Якщо є якісь карантинні заходи - ми повинні їх притримуватись”, - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що місцева влада дуже рефлексує на заклики та погрози місцевих еліт.

“Тому я ні на які компроміси ні з ким би не йшов. Тому що обернеться будь-який компроміс кількістю захворілих, а це результатом буде кількість, на жаль, померлих людей”, - додав Президент.

Нагадаємо, у Тернополі вважають незаконною постанову уряду щодо карантину, місто житиме у звичному режимі.

Українські Національні Новини

Політика