zelenskiy-nazvav-golovne-chogo-svit-chekaye-vid-magate-schodo-zaporizkoyi-aes

Зеленський назвав головне, чого світ чекає від МАГАТЕ щодо Запорізької АЕС

 • 172383 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. У своєму традиційному зверненні Володимир Зеленський повідомив, що місія МАГАТЕ, яка повернулася із ЗАЕС, представила документальний підсумок своєї роботи. Також Президент назвав головне, чого світ чекає від МАГАТЕ щодо Запорізької АЕС, пише УНН.

Цитата

"Акцентований тиск на наших атомників. Є чіткі посилання на російську військову окупацію. Це добре. Щодо пропозиції генерального директора МАГАТЕ Гросі створити зону захисту на станції, то треба дивитись на конкретний зміст такого інструменту: що саме може бути захистом. Якщо зміст цієї пропозиції полягає в демілітаризації території АЕС, а це логічно, то саме російська військова присутність поставила Запорізьку станцію на межу військової катастрофи, то ми можемо підтримати таку демілітаризовану зону захисту", — зазначив Зеленський.

Президент зауважив, що у будь-якому випадку, відчувається, що сучасні міжнародні організації потребують значно ширшого мандату на свої дії.

"Я вважаю, що світ не просто заслуговує, а потребує того, щоб представники МАГАТЕ змусили Росію до демілітаризації території АЕС і повернення повного контролю України. Якщо Росія поставила світ на межу радіаційної катастрофи, значить, у світу мають бути відповідні засоби, щоб поставити Росію в умови, коли держава-терорист змушена буде припинити терор", - підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) у своєму звіті підтвердило розміщення російською федерацією військової техніки, а також своїх військових на території Запорізької атомної електростанції.

Українські Національні Новини

Політика