zelenskiy-nazvav-mera-cherkas-banditom

Зеленський назвав мера Черкас бандитом

 • 25754 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Президент Володимир Зеленський під час пресконференції у середу заявив, що вважає мера Черкас Анатолія Бондаренка бандитом, передає кореспондент УНН.

"Розчаровують не принципи і не бажання. Народовладдя повинно бути, якщо ми йдемо до лібералізації нашої країни і якщо ми бачимо демократичну, вільну країну. Розчаровують люди. Я навіть не просто не можу говорити про мера Черкас, я навіть не знаю, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали – це народ, це право народу України. Будь ласка, обирайте бандитів, якщо хочете. Я думаю, він себе поводив некоректно", - сказав Президент.

З його слів, з самого початку карантину через коронавірус в Україні були порожні аптеки, порожні лікарні, не було апаратів ШВЛ та був порожній держрезерв.

"Тому де був мер Черкас 2 місяці тому? Де його звернення до мене "чим я можу допомогти владі"? Де його літаки, які літали і наповнювали лікарні, аптеки Черкас? Де наповнення держрезерву? Де його особисті гроші? За які він купив і заповнив аптеки свого міста? Всім мерам складно. Але, вибачте, це – популізм. Мало того, на чому, на кількості смертності від коронавірусу? Я впевнений, це певна політична боротьба", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося раніше в УНН, суд заборонив Черкасам пом'якшувати карантин.

Нагадаємо, Черкаським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за фактом послаблення карантинних заходів у Черкасах. Рішення про пом’якшення обмежень ухвалила міська влада, воно суперечить постанові Кабміну щодо карантинних заходів.

Нагадаємо, мер Черкас Анатолій Бондаренко прибув на допит в обласне управління Нацполіції, проте слідчі дії з міським головою у рамках відкритого кримінального провадження перенесено на невизначений термін у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Українські Національні Новини

Політика