zelenskiy-ne-viklyuchaye-zastosuvannya-rosiyeyu-yadernoyi-zbroyi

Зеленський не виключає застосування росією ядерної зброї

 • 163662 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський не виключає можливості застосування росією забороненої ядерної зброї по території України. Про це він заявив в інтерв’ю виданню ΕRΤ, передає УНН.

Деталі

За словами Зеленського, Україна сьогодні очікує будь-яких кроків від російської федерації. Зокрема, відсоток довіри до росії з боку українського суспільства знизився до нуля.

“У нас були очікування щодо мирного врегулювання ще з 2014 року. Нам говорили щось про виконання Мінську, першого, другого також ще з початку війни. Потім говорили, що ніколи, і цьому є підтвердження від особисто президента російської федерації, є підтвердження від військового керівництва держави росії, які відкрито у медіа говорили, що ніколи не буде повномасштабного вторгнення в Україну”, – пояснив Президент.

Зокрема, в російських ЗМІ з’являються, час від часу, дуже відкриті сигнали щодо застосування ядерної зброї. Одна група політиків каже, що росія ніколи не буде застосовувати ядерну зброю, і виникає дуже багато питань, додав Президент.

“Я вважаю, що на сьогодні, після застосування забороненої зброї, наприклад, фосфорних бомб, які застосовувалися по місту Харків, по площі Свободи, по центру. Так само, як ці всі бомби застосовувалися по Маріуполю та півдню нашої держави – говорить про те, що росія може використати і іншу заборонену зброю”, – резюмував Голова Держави.

Додамо

У березні речник російського диктатора дмитро пєсков заявив, що росія може використати ядерну зброю, "тільки якщо для країни виникне реальна загроза".

Глава так званого МЗС росії сергій лавров заявив, що росія не “грає” з ядерною війною, і він був зрозумілий неправильно.

Українські Національні Новини

Політика