zelenskiy-normandskiy-format-mozhe-stati-maydanchikom-dlya-obgovorennya-pivnichnogo-potoku-2

Зеленський: нормандський формат може стати майданчиком для обговорення "Північного потоку-2"

 • 21879 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вважає, що нормандський формат може стати майданчиком для обговорення енергетичних питань, а саме російського газопроводу "Північний потік-2". Про це голова держави повідомив під час брифінгу із канцлером Німеччини Ангелою Меркель,передає кореспондент УНН.

Цитата

"Я вважаю, що нормандський формат може бути майданчиком, де можуть підніматися енергетичні питання. Я сказав пані Меркель, що Україна може бути відключена від газу. Ми всі ризикуємо. Газ може не отримати і окупована територія Донбасу. А це ті зобов'язання, які брали на себе учасники Нормандії", - заявив Зеленський.

Деталі

Зазначимо, що у свою чергу канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Україна має залишатися транзитною країною для газу навіть у разі завершення будівництва "Північного потоку-2".

Додамо

Як заявив прессекретар Володимира Зеленського Сергій Никифоров, президент Володимир Зеленський намагатиметься зупинити будівництво “Північного потоку-2”. У випадку, якщо не вдасться це зробити, то питання компенсації стосуватиметься повернення тимчасово окупованих територій України.

На думку українських експертів, Зеленському не вдасться досягти компромісу з Німеччиною стосовно "Північного потоку-2".

Українські Національні Новини

Політика