zelenskiy-obgovorit-situatsiyu-v-dp-ukrspirt-sogodni-u-ternopoli

Зеленський обговорить ситуацію в ДП "Укрспирт" сьогодні у Тернополі

 • 10898 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Сьогодні, 1 листопада, Президент України Володимир Зеленський планує здійснити робочу поїздку на Тернопільщину, повідомляє УНН.

В планах Зеленського - представити нового очільника обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля, а також обговорити ситуацію в ДП "Укрспирт".

Робоча нарада в Тернопільській ОДА запланована на 11:30. До участі в нараді запрошені керівники місць провадження та зберігання спирту ДП "Укрспирт".

Нагадаємо, раніше до Президента Володимира Зеленського звернулася профспілка ДП "Укрспирт". У своєму зверненні вони оголосили 4 вимоги:

• відкликати законопроект від 23 жовтня № 2300 про так звану демонополізацію як таку, що знищує спиртові галузі України і суміжні галузі переробки сільськогосподарської сировини, загрожує безробіттям, соціальною напруженістю і новою хвилею масової імміграції з країни;

• включити делегованих представників профспілкових виборних органів в роботу в комітетах і підкомітетах ВР, комісіях і робочих групах органів державної влади щодо реформування спиртової галузі України, в тому числі розгляду законопроекту № 2300;

• внести зміни до Кримінального кодексу України та посилення кримінальної відповідальності за незаконне виробництво та/або реалізацію підакцизної продукції;

• переглянути призначення Сергія Блескуна на посаду в.о. директора ДП "Укрспирт" як особи, яка має конфлікт інтересів і яка не може працювати на керівних посадах в галузі, прислухатися до думки трудового колективу ДП "Укрспирт" при прийнятті кадрових рішень і провести конкурс на посаду керівника ДП "Укрспирт" у передбачений законодавством спосіб.

У разі ігнорування їхніх вимог працівники ДП "Укрспирт" погрожують загальногалузевим страйком із зупинкою виробничої діяльності і відвантаженням готової продукції.

Українські Національні Новини

Суспільство