zelenskiy-obgovoriv-pivnichniy-potik-2-z-golovoyu-bloku-khds-khss-v-nimechchini

Зеленський обговорив “Північний потік-2” з головою блоку ХДС/ХСС в Німеччині

 • 23355 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом, де обговорив українсько-російський збройний конфлікт та “Північний потік-2”. Про це інформують в ОП, пише УНН.

Деталі

У межах робочого візиту до Німеччини Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом. Лашет зазначив, що Президент України був першим іноземним лідером, який привітав його з обранням новим головою ХДС. Володимир Зеленський зауважив, що понад 60% українців підтримують вступ України до ЄС.

Глава держави поінформував про безпекову ситуацію в регіоні, передусім у контексті концентрації російських військ та озброєння вздовж українського державного кордону. Також було наголошено на важливості активізації переговорного процесу для досягнення миру на Донбасі в межах Нормандського формату та Мінського процесу.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню «Північного потоку – 2». Президент України наголосив, що його введення в експлуатацію становить пряму загрозу енергетичній безпеці країн ЄС.

Володимир Зеленський та Армін Лашет обмінялися думками щодо подальшого розвитку торговельно-економічного співробітництва та налагодження ще більш тісного партнерства.

Крім того, сторони обговорили питання боротьби з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19. Володимир Зеленський наголосив на важливості подальшої практичної підтримки з боку Європейського Союзу, зокрема Німеччини, у забезпеченні вакцинами населення України.

Нагадаємо

Зеленський прибув до Німеччини. У програмі візиту - зустріч з Меркель та Штайнмаєром.

Зеленський поставив низку запитань кандидатам на посаду канцлера.

Українські Національні Новини

Політика