zelenskiy-obgovoriv-podalshu-spivpratsyu-krayin-z-premyer-ministrom-latviyi

Президент обговорив подальшу співпрацю країн з Прем’єр-міністром Латвії

 • 14387 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський обговорив з Прем’єр-міністром Латвійської Республіки Кріш’янісом Каріньшем подальшу активну роботу в рамках Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, а також відзначив поступове зростання обсягів двосторонньої торгівлі між країнами. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Голови держави.

"Для нас дуже важливий цей візит. Сьогодні наш пріоритет – припинення війни. І дуже важливо, щоб у нас була допомога Європи, наших друзів, які спільно й чесно нас підтримують", - зазначив Зеленський.

На переговорах було відзначено поступове зростання обсягів двосторонньої торгівлі між країнами та наявність можливостей для подальшого розвитку економічної співпраці.

"Сторони домовилися забезпечити подальшу активну роботу в рамках Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Зеленський поінформував латвійську сторону про кроки української влади, здійснені з метою поліпшення умов ведення бізнесу в Україні, та можливості для інвестицій.

"Президент також відзначив актуальність залучення подальшої експертної допомоги Латвії, використання латвійського досвіду для реалізації реформ у нашій країні у відповідності до Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Окрему увагу приділили покращенню української медицини", - йдеться в повідомленні.

Кріш’яніс Каріньш підтримав Україну у питаннях "Північного потоку – 2", наголосивши, що Латвія на всіх майданчиках виступала проти цього проекту.

Нагадаємо, У Ризі Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спікером Саейму (парламенту) Латвійської Республіки Інарою Мурнієце. Політики обговорили співпрацю в Парламентській асамблеї Ради Європи та координацію дій у межах "Східного партнерства".

Українські Національні Новини

Політика