zelenskiy-obgovoriv-z-erdoganom-obmin-polonenimi-zaes-ta-psevdoreferendumi

Зеленський обговорив з Ердоганом обмін полоненими та псевдореферендуми

 • 124130 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Зокрема, сторони обговорили обмін військовополоненими та псевдореферендуми росії. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт глави держави.

Деталі

Як зазначили, Зеленський високо оцінив особисту роль Ердогана в організації нещодавнього обміну військовополонених та наданні прихистку командирам "Азову". Зі свого боку лідер Туреччини запевнив, що для звільнених будуть створені всі необхідні умови, так само як і для родичів, які відвідуватимуть їх.

Також президент України подякував Ердогану за принципову позицію щодо невизнання псевдореферендумів.

"Мета незаконних псевдореферендумів, які росія провела на окупованих територіях України, – анексія нових українських земель. Світова спільнота має дати максимально жорстку відповідь на дії росії", – зазначив Зеленський.

Окрім того, сторони торкнулися питання експорту української агропродукції Чорним морем. Президенти констатували, що з моменту дії "зернової ініціативи" з портів України вийшли 235 суден, на борту яких 5,4 млн тонн агропродукції для країн Азії, Європи та Африки. 

Окремо лідери країн обговорили ситуацію на ЗАЕС. Ердоган висловив готовність сприяти міжнародним зусиллям із запобігання ядерній загрозі.

Нагадаємо

21 вересня Україна повернула з російського полону 215 захисників, серед них п'ятеро командирів полку "Азов".

Українські Національні Новини

Політика