zelenskiy-obgovoriv-z-golovoyu-yevroradi-situatsiyu-na-biloruskomu-kordoni

Зеленський обговорив з Головою Євроради ситуацію на білоруському кордоні

 • 12196 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський обговорив ситуації на кордоні Європейського Союзу та Білорусі з Головою Європейської Ради Шарлем Мішелем. Про це український лідер повідомив у Twitter, передає УНН.

Цитата

"Обговорив із Шарлем Мішелем ситуацію на кордоні ЄС та Білорусі та інші проблеми безпеки у регіоні. Домовилися координувати такі кроки. Ми маємо діяти разом проти гібридних атак", - йдеться у повідомленні.

Додамо

Раніше повідомлялося, що білоруська сторона сьогодні готується до нової спроби перетину білорусько-польського кордону, де зібралися мігранти. Попередня ніч була неспокійна - у польських силовиків на кордоні кидали каміння. Також зафіксовано загострення ситуації - зі стріляниною в повітря.

Контекст

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони звучали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилює охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш вразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис.силовиків.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Велика Британія ревакцинуватиме проти COVID-19 людей старше 40 років

     • 14407 переглядiв

    Зеленський призначив послів до трьох держав

     • 16415 переглядiв