zelenskiy-obgovoriv-z-makronom-situatsiyu-na-fronti-ta-perspektivi-yiyi-rozvitku-u-travni-chervni

Зеленський обговорив з Макроном ситуацію на фронті та перспективи її розвитку у травні-червні

 • 315528 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський обговорив з французьким колегою Еммануелем Макроном взаємодію в роботі з іншими міжнародними партнерами щодо консолідації їх підтримки української формули миру. Зеленський також детально поінформував Макрона про ситуацію на фронті та перспективи її розвитку у травні-червні, передає УНН.

Цитата

«Під час розмови з Президентом Франції Еммануелем Макроном подякував за всебічну та дієву підтримку України з боку Франції. Обговорили взаємодію в роботі з іншими міжнародними партнерами щодо консолідації їх підтримки української формули миру», - написав Зеленський.

Зеленський повідомив, що вони скоординували позиції напередодні важливих міжнародних заходів та узгодили наступні конкретні кроки у межах двостороннього діалогу.

«Детально поінформував про ситуацію на фронті та перспективи її розвитку у травні-червні. Окремо акцентував на першочергових потребах українських сил оборони», - повідомив Зеленський.

Президент України зазначив, що швидкість і конкретність реагування – це дуже важливо, це те, що значно посилює українські можливості.

«Цінуємо підтвердження Францією надання нашим Збройним Силам потужного бронетанкового пакету», - додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент України Володимир Зеленський заявив, що вже скоро головні битви

Доповнення

Міністр збройних сил Лекорню заявляв, що Франція планує подвоїти постачання снарядів калібру 155 мм Україні.

Українські Національні Новини

Політика