zelenskiy-obgovoriv-z-prezidentom-syerra-leone-formulu-miru-ta-initsiativu-grain-fro-ukraine

Зеленський обговорив з президентом Сьєрра-Леоне Формулу Миру та ініціативу Grain Fro Ukraine

 • 80595 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сьєрра-Леоне Джуліусом Маадою Біо. Вони обговорили, зокрема українську Формулу Миру та ініціативу Grain Fro Ukraine, передає УНН.

Цитата

«Провів телефонну розмову з Президентом Сьєрра-Леоне Джуліусом Маадою Біо. Радий відновити контакт між нашими державами на найвищому рівні після 20-річної паузи», - написав Зеленський.

Президент привітав Сьєрра-Леоне з обранням до Радбезу ООН на 2024–2025 роки та висловив сподівання на продовження послідовної підтримки територіальної цілісності й суверенітету України.

«Обговорили нашу Формулу Миру, успішну зустріч радників на Мальті та консолідацію підтримки нашого бачення миру серед африканських країн, зокрема й на регіональних майданчиках. Розповів про ініціативу Grain Fro Ukraine і запросив на другий саміт, що відбудеться в її межах», - повдідомив Зеленський.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Південно-Африканської Республіки, зустрівся у Преторії із міністеркою міжнародних відносин та співробітництва ПАР Наледі Пандор.

Українські Національні Новини

Політика