zelenskiy-obgovoriv-z-prezidentom-yevrokomisiyi-8-y-paket-sanktsiy

Зеленський обговорив з Президентом Єврокомісії 8-й пакет санкцій проти рф

 • 112216 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Обговорили наступний транш макрофінансової допомоги від ЄС Україні та 8-й пакет антиросійських санкцій, серед яких візові обмеження для росіян, передає УНН.

Цитата

«Провів телефонну розмову з Президентом Єврокомісії Урсолою фон дер Ляєн. Обговорили якнайшвидше виділення наступного траншу макрофіну ЄС. Наголосив на необхідності підготовки 8-го пакету санкцій, який має містити також заборону на видачу віз громадянам рф. Також скоординували кроки з обмеження отримання росією надприбутків від продажу нафти й газу. Розглянули можливості здійснення Єврокомісією швидкої оцінки, щойно Україна виконає сім її рекомендацій», – повідомив Зеленський.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна виступає за повну заборону видачі туристичних віз для громадян рф країнами Євросоюзу.

Доповнення

У середу міністри закордонних справ ЄС домовилися відмінити спрощену систему видачі віз, яка давала змогу росіянам подавати заявки на отримання візи до Шенгенської зони, що складається з 26 країн, у спрощеному порядку.

кремль заявив, що рішення Європейського Союзу скасувати спрощений візовий режим для російських туристів було "сміхотворним" і поганою новиною для російських громадян.

Українські Національні Новини

Політика