zelenskiy-ochikuye-uzhe-u-berezni-otrimati-vid-polschi-1-2-mln-doz-vaktsini-vid-covid-19

Зеленський очікує уже у березні отримати від Польщі 1,2 млн доз вакцини від COVID-19

 • 12613 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що Україна зможе отримати від Польщі 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca вже в березні, після підготовки та укладення відповідних контрактів. Про це йшлося під час розмови Зеленського із Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою, передає УНН із посиланням на Офіс Президента. 

Деталі

Співрозмовники обговорили заходи, що здійснюються в Україні та Польщі в контексті боротьби з пандемією коронавірусу. Володимир Зеленський поінформував свого польського колегу про надходження першої партії вакцини AstraZeneca індійського виробництва, що дасть змогу невідкладно розпочати вакцинацію в нашій державі.

Цитата

"Володимир Зеленський подякував Анджею Дуді за ініціативу передати Україні 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca, яку Польща планує отримати в межах спільних закупівель ЄС. Глава Української держави наголосив, що цей крок є потужним сигналом солідарності з Україною, та висловив сподівання, що наша держава зможе отримати цю вакцину вже в березні, після підготовки та укладення відповідних контрактів", - йдеться у повдіомленні Офісу.

Раніше

Польща закупила 20 мільйонів вакцин AstraZeneca, у тому числі 4 мільйони для перепродажу. Вакцини будуть перепродані в країни "Східного партнерства", такі як Україна, Грузія, або ж Албанія, а також країни на західних Балканах, але поки не відомо, коли це станеться.

За тиждень до цього віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс оголосив, що Європейська комісія допомагає Польщі в перепродажі 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні.

Що було раніше

В Україні стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Oxford/AstraZeneca.

В Україну 23 лютого прибула перша партія вакцин від коронавірусу. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Однак, вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Додамо, 22 лютого в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика