zelenskiy-ochikuye-vid-uryadu-propozitsiy-schodo-dopomogi-fermeram-cherez-posukhu

Зеленський очікує від Мінекономіки пропозицій щодо допомоги фермерам через посуху

 • 9414 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час селекторної наради заявив, що чекає оперативних пропозицій щодо допомоги фермерам через посуху. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"Володимир Зеленський запитав міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка про допомогу фермерам та аграріям, які постраждали цьогоріч через велику посуху", - сказано у повідомленні.

Урядовець зазначив, що аграрії та фермери подали заявки на кредити на загальну суму 360 млн грн, 80% цих заявок було схвалено. Водночас у бюджеті на наступний рік заплановано виділити фінансування на впровадження системи страхування та розширення програм зрошення на півдні України. Також він нагадав, що був проголосований законопроект про портфельні гарантії № 3659-д, яким передбачено запровадження механізму портфельних держгарантій у максимальному обсязі до 5 млрд грн на наступний рік.

"Президент наголосив, що очікує від міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропозицій щодо допомоги потерпілим від посухи фермерам та аграріям уже зараз, а не лише на майбутнє", - повідомили в ОПУ.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про ратифікацію меморандуму та кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом щодо отримання макрофінансової допомоги ЄС у сумі до 1,2 млрд євро.

Українські Національні Новини

Політика