zelenskiy-oglyanuv-vertolit-dlya-transportuvannya-infektsiynikh-khvorikh

Зеленський оглянув вертоліт для транспортування інфекційних хворих

 • 12728 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. На Полтавщині Президент України Володимир Зеленський оглянув санітарний вертоліт МІ-8МТВ-1, який відсьогодні заступає на чергування на базі ДСНС. Гелікоптер обладнаний спеціально для транспортування інфекційних хворих, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офіса Президента.

Вертоліт оснащений ізоляційною капсулою, біозахисними комплектами (костюми, медичні рукавички, респіратори), дезінфекційним душем, спеціальним модулем, у якому фіксується індивідуальна капсула з пацієнтом під час перельоту, та всіма необхідними реанімаційними засобами й обладнанням. На ньому працює група медиків зі спеціальною підготовкою.

Медики продемонстрували Президенту порядок дій під час евакуації та перевезення пацієнтів.

Вертоліт може долати відстань до 1200 км і транспортувати від двох до шести пацієнтів.

Володимир Зеленський оглянув борт та поспілкувався з пілотами.

"Цей вертоліт – тільки для екстрених випадків, і я сподіваюся, що таких випадків у нас не буде. Але якщо щось трапиться – ми будемо готові", – зауважив Глава держави.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський приїхав до санаторію "Нові Санжари" на Полтавщині, де сьогодні завершується термін обсервації евакуйованих з Китайської Народної Республіки українців, та подякував всім, хто перебував там два тижні.

Українські Національні Новини

Політика