zelenskiy-otrimav-zaproshennya-na-samit-g20-vid-indoneziyi

Зеленський отримав запрошення на саміт G20 від Індонезії

 • 173182 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що отримав запрошення на саміт G20 від Індонезії, пише УНН.

Цитата

"Провів перемовини з Президентом Індонезії. Подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема за чітку позицію в ООН. Обговорили проблематику продовольчої безпеки. Вдячний за запрошення взяти участь у саміті G20", - написав Зеленський у Twitter.

Раніше

Bloomberg повідомило раніше, що США входять до країн, які наполягають на тому, щоб Індонезія включила Україну як гостя на саміт G20 у листопаді, і розчаровані відмовою Джакарти відкликати запрошення для президента росії володимира путіна.

Вказувалося, що США і деякі інші члени "Групи семи" просили Джакарту, яка заявила, що хоче «залишитися неупередженою» як голова G20, направити запрошення президенту Володимиру Зеленському відвідати хоча б частину зустрічі.

"Включення Зеленського було б для Індонезії ще більшим логістичним та дипломатичним кошмаром, якби путін вирішив особисто бути присутнім на саміті на тропічному острові Балі. І неясно, чи додавання України буде достатнім, щоб гарантувати появу інших лідерів. Принаймні деякі, зокрема президент США Джо Байден, у жодному разі не сидітимуть за одним столом з путіним, кажуть люди. Неясно, чи зможе Індонезія організувати саміт, щоб шляхи путіна та Байдена не перетиналися, і якщо так, то яким чином", - відзначало видання.

Доповнення

росія є членом G20 разом із такими країнами, як Китай та Індія, які не приєдналися до санкцій проти Москви за її агресію.

США входять до тих, хто повністю підтримує виключення росії з G20, хоча інші країни, включаючи Китай, виступають проти такого кроку. росія була виключена із меншої G7 після анексії Криму путіним у 2014 році.

Українські Національні Новини

Політика