zelenskiy-pidpisav-ukaz-pro-borotbu-z-listami-schastya-na-mitnitsi

Зеленський підписав указ про боротьбу з "листами щастя" на митниці

 • 20732 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає подолання практики "листів щастя" на митниці. Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Гончарук, передає УНН. 

За його словами, багато років в Україні функціонує схема "вибивання" коштів із бізнесу – так звані листи щастя, коли правоохоронні органи своїми зверненнями вимагають від ДФС повного фізичного огляду всіх вантажів того чи іншого підприємства, блокуючи тим самим проходження митного кордону. Така практика є неприпустимою.

Указ Президента передбачає відповідне доручення щодо цього Генеральній прокуратурі, Службі безпеки та Національній поліції України. ДФС має щомісяця звітувати про кількість доручень від кожного з правоохоронних органів та їхню результативність (не тільки розмір накладених штрафів чи вартість вилученого майна, а й суми фактичних надходжень до державного бюджету).

Олексій Гончарук підкреслив, що через контрабанду бюджет втрачає мільярди доларів на рік. А за часи незалежності Україна перетворилася на своєрідний "хаб" з нелегального постачання сигарет до країн ЄС.

За словами Олексія Гончарука, Президент підкреслив, що уряд повинен невідкладно вжити всіх належних заходів, щоб уже цього року стала можливою синхронізація баз даних з іншими країнами. Крім того, Глава держави закликає бізнес та чиновників до припинення "сірих" схем на митниці.

Як повідомляв УНН, Нефьодов пообіцяв, що "електронна митниця" запрацює за рік

Українські Національні Новини

Політика