zelenskiy-pidpisav-ukaz-pro-peredachu-z-dus-obyektiv-na-privatizatsiyu

Зеленський підписав указ про передачу з ДУС об'єктів на приватизацію

 • 13282 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Сьогодні Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким передає комерційні підприємства, які знаходилися в Державному управлінні справами, Фонду держмайна на приватизацію. Про це під час брифінгу заявила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні Президент підписав указ, який передає комерційні підприємства, які знаходилися в Державному управлінні справами, Фонду держмайна на приватизацію. Ми провели інвентаризацію всіх підприємств Державного управління справами, вибрали ті п’ять, які вже повністю готові, стосовно яких немає заборон суддів і інших юридичних обмежень на приватизацію. Ці п’ять підприємств, включаючи славнозвісний готель "Дніпро", який знаходиться в Києві на Європейській площі, включаючи аграрне підприємство, яке було в управлінні ДУСі, ми їх передаємо до Фонду держмайна", - заявила Ковалів.

Вона додала, що найближчим часом в Україні планується почати активний процес приватизації.

"Усі комерційні підприємства, які знаходяться в управлінні Державного управління справами, уже передаються до Фонду держмайна на приватизацію або будуть передані наступні на приватизацію протягом наступних трьох місяців. Найближчим часом ми очікуємо активний і реальний запуск приватизації в Україні", - розповіла вона.

Також Ковалів нагадала, що Президент підписав закон про скасування переліку об’єктів, заборонених на приватизацію. "Цей закон існував з 1999 року, і протягом останніх років був найбільшим бар’єром, який не дозволяв запустити велику приватизацію в Україні", - заявила вона.

За словами Ковалів, цей список протягом семи років не вдавалося скоротити. "За останні сім років було більше восьми спроб цей перелік скоротити, виключити з нього деякі державні підприємства, жодна з них не увінчалась успіхом", - додала вона.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 17 жовтня підписав закон “Про визнання таким, що втратив силу, Закону України “Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації”.

Українські Національні Новини

Політика