zelenskiy-pidpisav-zakon-pro-garantuvannya-100-bankivskikh-vkladiv-na-chas-viyni

Зеленський підписав закон про гарантування 100% банківських вкладів на час війни

 • 99699 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає гарантування вкладів фізичних осіб в повному обсязі на час дії воєнного стану в Україні та протягом 3 місяців після його завершення. Про це повідомив у Telegram голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні Президентом України підписано Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб» № 2180-IX від 01.04.2022", - повідомив Гетманцев.

Деталі

Зі слів нардепа, законом передбачається вирішення проблеми реструктуризації боргових зобов’язань ФГВФО перед Міністерством фінансів України, а також підвищення гарантованої державою суми коштів за вкладами до 600 тис. грн.

Окрім того, закон передбачає, що АТ «Ощадбанк» стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб з дня набрання ним чинності, а також запроваджує 100% гарантію повернення вкладів у разі ухвалення рішення про виведення банку з ринку протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, вказав Геманцев.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім положень стосовно суми відшкодування коштів за вкладами обсягом не менше 600 тисяч гривень, які набирають чинності через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Доповнення

Верховна Рада ухвалила гарантування 100% банківських вкладів на час війни 1 квітня.

Українські Національні Новини

Економіка