zelenskiy-pidtrimav-petitsiyu-schodo-vidnovlennya-deklaruvannya-statkiv-posadovtsiv-i-deputativ

Зеленський підтримав петицію щодо відновлення декларування статків посадовців і депутатів

 • 492345 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський підтримав петицію щодо відновлення декларування статків посадовців і депутатів. Про це у Telegram повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає УНН.

Деталі

Арахамія подякував Президенту за підтримку законопроекту №8071, "який відновлює подання та перевірки електронних декларацій".

"Напередодні на підтримку законопроекту №8071 виступили посли G7. Законопроект уже включено до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради. Створено робочу групу, щоб якнайшвидше забезпечити його ухвалення", - написав Арахамія.

Додамо

Електронну петицію "Відновити декларування статків посадовців та депутатів", яка була розміщена на сайті Глави держави, підписали понад 25 тис. осіб.

22 лютого Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо відновлення декларування статків посадовців і депутатів.

Глава держави зазначив, що 23.09.2022 народним депутатом України Арахамією у Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України від 23.09.2022 № 8071 «Про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської Комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського Союзу», який, зокрема, має на меті відновлення обов’язку подання декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

"Постановою Верховної Ради України від 7 лютого 2023 року № 2911-IX вказаний законопроект включено до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Водночас Президент України відповідно до наданих частиною другою статті 94 Конституції України повноважень після отримання прийнятого Верховною Радою України закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює або повертає із вмотивованими пропозиціями до парламенту для повторного розгляду", - йдеться у відповіді на петицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення е-декларування: Корнієнко озвучив ймовірну дату

Українські Національні Новини

Політика