zelenskiy-podyakuvav-shtaynmayyeru-za-zusillya-dlya-vregulyuvannya-viyni-na-donbasi

Зеленський подякував Штайнмайєру за зусилля для врегулювання війни на Донбасі

 • 13407 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський подякував німецькому колезі, колишньому голові МЗС Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмайєру, який брав участь у зустрічах на рівні міністрів у "нормандському форматі" та за ім'ям якого названа "формула Штайнмайєра", за зусилля для врегулювання війни на Донбасі. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"Досягнення миру на Донбасі та завершення кровопролиття є безумовним пріоритетом для мене та моєї команди. Щиро вдячний вам за докладені зусилля для політико-дипломатичного врегулювання війни на Донбасі, постійну увагу до питання відновлення територіальної цілісності України", – наголосив Зеленський під час зустрічі.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі українська сторона відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка, що погоджує текст "формули Штайнмайєра".

Після цього під Офісом Президента почали проходити акції протесту. А 6 жовтня у Києві декілька тисяч людей зібралися на Майдані Незалежності на віче, яке скликали активісти з "Руху опору", що протестують проти підписання Україною "формули Штайнмайєра" у межах мінських угод. Активісти виходили на акцію і 14 жовтня.

Як повідомляв УНН, у МЗС пояснювали, про що каже "формула Штайнмайєра".

Українські Національні Новини

Політика