zelenskiy-pogovoriv-iz-merkel-pro-tranzit-gazu-donbas-ta-investitsiyi

Зеленський поговорив із Меркель про транзит газу, Донбас та інвестиції

 • 16328 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Йшлося про транзит газу, Донбас та інвестиції, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

Як повідомили у прес-службі, співрозмовники обговорили шляхи подальшої активізації мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Було позитивно відзначено результати нещодавньої зустрічі дипломатичних радників у Нормандському форматі в Парижі, що має надати поштовх діяльності Тристоронньої контактної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, на чому не зійшовся з Меркель

"Президент України та Федеральний канцлер Німеччини наголосили на необхідності досягнення найближчим часом прогресу у звільненні українських заручників і політичних в’язнів, а також завершенні процесу розведення сил та засобів у Станиці Луганській, зокрема шляхом демонтажу фортифікаційних споруд і здійснення розмінування", - йдеться у повідомленні.

Володимир Зеленський та Ангела Меркель також зупинилися на питанні подальшого забезпечення транзиту газу територією України, відзначили у прес-службі.

Окрема увага була приділена обговоренню перспективи реалізації двосторонніх інвестиційних проектів, зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, 18 червня у Німеччині відбулась зустріч Володимира Зеленського та Ангели Меркель.

Українські Національні Новини

Політика