zelenskiy-poobitsyav-zberegti-podatkovu-stavku-dlya-it-ne-vische-5

Зеленський пообіцяв зберегти податкову ставку для ІТ не вище 5%

 • 18360 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в Україні податкова ставка для ІТ не буде вищою, ніж 5%. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

“Держава завжди підтримуватиме ІТ-індустрію, і податки вище 5% не будуть, тому що ми хочемо, щоб у Європі Україна була таким ІТ-хабом”, - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що ІТ-індустрія в Україні розвинена не завдяки державі, а завдяки інтелекту українців, і сьогодні держава не повинна втручатися у подальший розвиток галузі, але може й має допомогти.

“Один з кроків, які держава може зробити, – не збільшувати податкове навантаження на цю галузь”, – додав Президент.

За його словами, він завжди з повагою ставився до працівників цієї сфери, а зараз це одна з небагатьох професій, яка може не лише забезпечити сучасний і гідний рівень життя, а й змінити державу, допомогти побороти корупцію.

“Саме з діджиталом є можливість запровадити будь-які важливі реформи. І те, про що всі кажуть: нам потрібна чесна митниця, чесні правоохоронні органи, треба побороти корупцію – ми всі розуміємо, що людський фактор виправити дуже складно. І діджитал, ІТ-індустрія може це зробити”, – сказав Володимир Зеленський.

Керівник львівського ІТ-кластеру Степан Веселовський зазначив, що в області ІТ-сфера налічує 461 компанію з понад 25 тис. працівників.

“Важливо, що ІТ-індустрія у Львові, чи й загалом у країні, створює три додаткових робочих місця в суміжних індустріях, і фактично можемо говорити, що вона є бюджетоутворювальною”, – сказав Степан Веселовський.

Зазначається, що представники ІТ-бізнесу у Львові звернулися до Президента щодо питання наявності законодавства, яке сприяло б захисту айтішників. Зокрема, унеможливлювало б безпідставне вилучення серверів та посилювало відповідальність за такі дії. Крім того, обговорювався захист інтелектуальної власності.

Вказано, що Президент висловився на підтримку таких кроків, адже ІТ-сектор в Україні є одним з найпрозоріших.

“Треба зробити всі ці умови найпривабливішими для сектору”, – додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з представниками IT-індустрії Львівщини.

Українські Національні Новини

Політика