zelenskiy-poperediv-pro-zagrozu-khimichnoyi-ataki-z-boku-rf

Зеленський попередив про загрозу хімічної атаки з боку рф

 • 198136 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив про загрозу хімічної атаки з боку російської федерації. Про це Глава держави заявив під час свого відеозвернення до парламенту Японії, пише УНН.

Цитата

“Днями російські війська обстріляли хімічне виробництво на території Сумської області України. Там стався витік аміаку. Нас попереджають про можливі хімічні атаки, зокрема із застосуванням зарину. Як це було в Сирії. А однією з основних тем для дискусій світових політиків стало питання про те, як реагувати, якщо Росія застосує ще й ядерну зброю. Будь-яка впевненість будь-якої людини у світі, будь-якої країни повністю зруйнована”, - заявив Зеленський.

Деталі

Він нагадав, що в Україні знаходяться чотири діючі атомні станції - це 15-ть атомних блоків. Всі вони перебувають під загрозою. Російські війська вже обстріляли з танків Запорізьку атомну станцію, найбільшу у Європі.

Бойові дії пошкодили сотні промислових виробництв, і багато з них особливо небезпечні. Обстріли загрожують газо- і нафтопроводам та вугільним шахтам.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський закликав Японію долучитися до розробки нових гарантій безпеки, які б діяли щоразу у випадку загрози для миру.

Українські Національні Новини

Політика