zelenskiy-poprosiv-ne-vtyaguvati-ukrayinu-v-prezidentski-vibori-v-ssha

Зеленський попросив не втягувати Україну в президентські вибори в США

 • 15084 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський просить не втягувати Україну в вибори американського президента, які пройдуть цієї осені, через публікацію аудіозаписів розмов експрезидента Петра Порошенка з колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом, який є кандидатом в президенти від демократів. Про це він заявив в інтерв'ю The Telegraph, передає УНН.

"Навіщо потрібно знову втягувати Україну в це? Зараз ми користуємося двосторонньою підтримкою в США як в Конгресі, так і в Сенаті. У нас є підтримка президента. Ці записи не є пріоритетом", - підкреслив Зеленський.

Він також наголосив на важливості стратегічного партнерства зі США і запевнив, що "Україна не хоче впливати на внутрішньополітичну або зовнішньополітичну ситуацію в будь-якій країні, або на виборчий процес в будь-якій країні".

Зеленський заперечує свою причетність до витоку запису - він його не хвилює, як такий, проте його цікавить, яким чином могли підслуховувати розмови в Адміністрації президента.

"Дивіться, я нічого не знаю про деталі цієї домовленості. Була вона досягнута, чи не досягнута, чи була вона взагалі. Єдине, що мене цікавить, це те, як можна було підслуховувати, робити записи в Офісі президента України", - зазначив він.

Нагадаємо, 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про "вплив" Джо Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

Пізніше Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо плівок, які оприлюднив народний депутат Андрій Деркач. У парламенті створюється Тимчасова слідча комісія з розслідування цього факту.

Кримінальне провадження відкрили і в Державному бюро розслідувань.

Додамо, із запису нібито розмови Порошенко і Байдена від 13 травня 2016 року, яку представив нардеп Андрій Деркач, зокрема, стало відомо, що нібито п'ятий Президент України Петро Порошенко в травні 2016 року нібито похвалився віцепрезиденту США Джо Байдену, що підняв тарифи на комунальні послуги в країні на 100%, що на 25% більше того, що вимагав МВФ.

Українські Національні Новини

Політика