zelenskiy-poprosiv-u-g7-finansuvannya-dlya-stvorennya-povitryanogo-schita-ta-sistemi-ppo

Зеленський попросив у G7 фінансування для створення повітряного щита та системи ППО

 • 264420 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський попросив у країн G7 системи протиповітряної оборони та фінансування для створення повітряного щита для України. Про це він заявив під час виступу на терміновому засіданні лідерів G7, передає УНН.

Цитата

«Керівник росії, який зараз перебуває на завершальному етапі свого правління, все ще має можливість для посилення ескалації. Ця його можливість є загрозою для всіх нас. Але ми можемо подолати цю загрозу. У нас є формула миру. І зараз, реагуючи на російський терор, на псевдореферендуми й спробу анексії нашої території, ми можемо застосувати формулу миру так, щоб у держави-терориста не залишилося жодного шансу», - сказав Зеленський.

Деталі

Він нагадав, що перший пункт – це оборонна підтримка.

«Повітряний щит для України. Це частина гарантій безпеки, які є елементом нашої формули миру. Коли Україна отримає достатню кількість сучасних та ефективних систем ППО, ключовий елемент російського терору, ракетні удари, перестане працювати», - зазначив Зеленський.

Звертаючись до канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента США Зеленський зазначив, що важливо, щоб Україна мала достатню кількість ракет до наданих систем ППО й ПРО і щоб ці системи були інтегровані з українською системою оборони.

«Я просив би, щоб наші міністри оборони обговорили це завтра у форматі «Рамштайну». Пане Президенте Франції! Пане Прем’єр-міністре Італії! Ми дуже очікуємо постачання систем SAMP/T. І, якщо це можливо, вони потрібні вже найближчими місяцями», - сказав Зеленський.

Окрім того, він звернувся до прем'єр-міністрів Великої Британії Ліз Трасс, Канади Джастіна Трюдо, Японії Фуміо Кішіда, президента Європейської ради Шарля Мішеля та президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн з проханням фінансової підтримки для створення повітряного щита для України.

«Пані Премʼєр-міністре Трасс! Пане Премʼєр-міністре Трюдо! Пане Премʼєр-міністре Кішіда! Шановний Президенте Шарль Мішель! Шановна Урсула фон дер Ляєн! Я прошу вас посилити спільні зусилля, щоб фінансово допомогти створити повітряний щит для України. Мільйони людей будуть вдячними «Групі семи» за таку допомогу», - сказав Зеленський.

Доповнення

За даними української розвідки, росія замовила в Ірану 2400 дронів-камікадзе "Шахід".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Резніков візьме участь у зустрічі міністрів НАТО

     • 169282 переглядiв