zelenskiy-povidomiv-prezidentu-latviyi-pro-situatsiyu-z-rozvedennyam-sil-na-donbasi

Зеленський повідомив президенту Латвії про ситуацію з розведенням сил на Донбасі

 • 14146 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. На сьогоднішній день на ділянці у Золотому і Петрівському, де має відбутись розведення сил і засобів, два дня триває тиша. Про це на спільному брифінгу з президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом заявив український Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

"Семиденний строк тиші – це не новина для України і для всіх учасників тристоронньої групи засідання у Мінську. Ми будемо чекати на 7 днів тиші , а для нас ознакою є ОБСЄ, яке повинно сказати "так, 7 днів не було пострілів". На сьогодні я знаю, що 2 дні в нас тиша. Будемо вірити, будемо чекати, що 7 днів у нас буде тиша, і тоді ми можемо говорити про відведення", - сказав Президент.

На питання про те, чи не стане затримка розведення сил і засобів приводом для президента РФ Володимира Путіна уникнути зустрічі у Нормандському форматі, він відповів, що не знає.

"Стосовно президента РФ, ми будемо чекати на те, що не лише українська сторона дуже хоче, щоб наприкінці був мир, щоб перестали вбивати наших людей, українців. Я думаю, що це бажання повинно бути з кожної сторони, тому ми чекаємо саме на це", - додав Глава держави.

Як повідомляв УНН, напередодні українська сторона у Мінську заявила, що бойовики на Донбасі зривають розведення військ.

Українські Національні Новини

Політика