zelenskiy-povidomiv-prezidentu-yevrokomisiyi-pro-peredachu-opituvalnika-schodo-chlenstva-v-yes

Зеленський повідомив президенту Єврокомісії про передачу опитувальника щодо членства в ЄС

 • 79065 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський поінформував Президента Єврокомісії Урсулу фон дер Ляйен про передачу заповненої анкети-опитувальника щодо отримання статусу кандидата у члени ЄС. Про це Глава держави написав у своєму Twitter, пише УНН.

Цитата

"Поінформував Президента Єврокомісії Урсулу фон дер Ляйен про передачу заповненої анкети-опитувальника – важливий крок на шляху до членства в ЄС! Обговорили активізацію безпекової допомоги України у протидії російській агресії. Окрему увагу приділили повоєнній відбудові. Цінуємо підтримку ЄС”, - написав Президент.

Деталі

Про переговори із Зеленським повідомила і голова ЄК.

“Ми обговорили фінансову допомогу та допомогу в сфері безпеки, а також відповіді України на анкету щодо членства в ЄС. Комісія ЄС готова до підтримки. Україна належить до нашої європейської родини", - зазначила фон дер Ляйен.

Раніше

Україна направила до Єврокомісії заповнену першу частину опитувальника на статус країни-кандидата для вступу в ЄС. Тепер Україна працює над другою частиною.

Другу частину планують заповнити до початку травня.

Як зазначив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, Україна розраховує отримати статус країни-кандидата на членство в ЄС за підсумками засідання Європейської Ради у червні.

Українські Національні Новини

Політика