zelenskiy-povidomiv-yakikh-krokiv-chekaye-vid-polschi-u-pitanni-istorichnoyi-pamyati

Президент повідомив, яких кроків чекає від Польщі у питанні історичної пам’яті

 • 11217 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Україна очікує, що у Польщі на горі Монастир пройде відновлення на українській братній могилі повного списку імен загиблих українців. Про це сказав Президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з польським колегою Анджеєм Дудою, передає кореспондент УНН.

"Не відкрию таємниці, якщо скажу, що у ході зустрічі ми торкнулись і надзвичайно чутливого для обох країн питання спільної історичної пам’яті. Це непростий шлях, однак важливо, що ми готові долати його разом і робити взаємні кроки назустріч", - сказав Зеленський.

Він нагадав, що раніше з українського боку були вирішені питання дозволів на пошукові роботи для польських науковців та археологів, а у Польщі на горі Монастир реконструйовано пам’ятну плиту на українській братній могилі.

"Впродовж 5 останніх років це місце пам’яті було у понівеченому стані. Я особисто просив пана президента вирішити це питання, і це було зроблено. У подальшому ми очікуємо на відновлення на цій могилі повного списку імен загиблих українців. Ми з паном Дудою переконані, що Україна та Польща не можуть співіснувати інакше, як у мирі, злагоді, дружбі та взаємоповазі", - заявив Президент.

Нагадаємо, раніше сьогодні у Маріїнському палаці відбулась офіційна зустріч Президента України Володимира Зеленського та президента Польщі Анджея Дуди.

Після зустрічі лідери двох країн та представники делегацій підписали низку двосторонніх документів.

Українські Національні Новини

Політика