zelenskiy-poyasniv-nemozhlivist-provedennya-mistsevikh-viboriv-na-okupovaniy-chastini-donbasu

Зеленський пояснив неможливість проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу

 • 14159 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Наразі місцеві вибори на непідконтрольних територіях Донбасу відбутись не можуть через відсутність контролю кордону українською стороною. Таку думку висловив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню Politico Europe 3 жовтня, передає УНН.

На запитання про те, чи можуть відбутися місцеві вибори на непідконтрольних територіях Донбасу, Зеленський відповів "Ні".

"Я казав і президенту Франції Макрону, і канцлеру Німеччини Меркель, і президенту РФ Путіну, що у нас не буде там спостерігачів, якщо не буде кордону (під нашим контролем) і ми не зможемо контролювати перебіг виборів. Ніхто із західних спостерігачів не зможе туди приїхати. Тому вибори відкритими там не будуть ніколи. З точки зору безпекової ситуації – не буде вільного доступу для всіх партій. А це те, що має бути, – має бути вільний вибір народу України. Не працюватиме правоохоронна система. Ми не знаємо, що буде відбуватися, якщо не буде (контрольованого Україною – ред.) кордону між Україною та Росією", - заявив Президент.

Він підкреслив, що кордон України має контролювати саме українська влада.

"В одному з "мінських" пунктів є виведення всіх незаконних військових формувань із території. Як їх будуть виводити, куди вони повинні вийти… Потім – передача нам контролю над кордоном. І тоді ми будемо знати, що нічого іншого не відбувається, що там не перебувають якісь інші мілітаризовані формування й вони не повертаються", - додав Глава держави.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков раніше заявив, що для виборів на території тимчасово окупованих районів Донбасу потрібен окремий закон, і про це сказано у тому числі у комплексі заходів "мінських угод".

Українські Національні Новини

Політика