zelenskiy-privitav-sentsova-z-dnem-narodzhennya

Зеленський привітав Сенцова з днем народження

 • 14286 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський привітав українського політв’язня, режисера Олега Сенцова із 43-м днем народження. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вітаю Олега Сенцова з днем народження! Для мільйонів людей в Україні і в усьому світі ви є взірцем незламності та гідності. Бажаю вам міцного здоров’я, адже зараз воно є вашою головною зброєю у цій боротьбі. Ми не маємо чого вам сьогодні подарувати, крім непохитного зобов’язання битися за свободу для вас і всіх в’язнів", - написав Зеленський.

Він зазначив, що був сьогодні у Чонгарі, "зовсім близько до вашого дому".

"Вірю, що ви скоро зможете туди повернутись, і попереду буде багато років вільного життя та нових творчих здобутків", - додав Президент.

Нагадаємо, у суботу, 13 липня, ув'язненому в Росії українському режисерові Олегу Сенцову виповнюється 43 роки. Уже шостий день народження поспіль Сенцов відзначає в неволі. 

МЗС у день народження політв’язня вкотре закликало звільнити його з російської в'язниці.

У свою чергу США приєдналися до народу України, закликаючи Росію негайно звільнити всіх українських політв'язнів.

"Сьогодні наші думки разом з Олегом Сенцовим, який проводить свій день народження ув'язненим в Росії. Ми вітаємо мужність і рішучість Сенцова та приєднуємося до народу України, закликаючи Росію негайно звільнити всіх українських політв'язнів", - сказано в заяві Посольства США в Україні.

Українські Національні Новини

Політика