zelenskiy-priynyav-virchi-gramoti-u-posliv-turkmenistanu-palestini-portugaliyi-ta-azerbaydzhanu

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Туркменістану, Палестини, Португалії та Азербайджану

 • 13891 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Туркменістану Тойли Атаєва, Палестини Гашема Хасана Даджані, Португальської Республіки Антоніу Машаду та Азербайджану Ельміри Ахундової. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОП.

"Під час зустрічі з Послом Туркменістану Глава держави привітав Тойли Атаєва з початком його місії в Україні та висловив переконання, що обидві сторони здійснюватимуть дієві кроки для подальшого розвитку українсько-туркменської взаємовигідної співпраці", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що співрозмовники відзначили зацікавленість України й Туркменістану в інтенсифікації політичного, торговельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва між двома країнами.

"Окрему увагу було приділено зміцненню кооперації у будівельній галузі. Президент України висловив сподівання, що поширення COVID-19 не стане на заваді планам з активізації двостороннього діалогу, і передав запрошення Президенту Туркменістану Гурбангули Бердимухамедову відвідати Україну з візитом", - зазначається в повідомленні.

Також під час зустрічі з новопризначеним Послом Палестини в Україні Гашемом Хасаном Даджані співрозмовники обговорили сучасний стан і перспективи двосторонніх відносин, наголосивши, зокрема, на важливості подальшого розширення торговельно-економічного співробітництва між двома країнами.

"Володимир Зеленський підтвердив готовність України залишатися провідним постачальником продовольчих товарів та аграрної продукції на палестинський ринок. Сторони із задоволенням відзначили успішний розвиток співпраці в галузі освіти, вагомий внесок України у підготовку національних кадрів для Палестини", - інформує Офіс Президента.

У розмові з Послом Португальської Республіки Антоніу Машаду Володимир Зеленський подякував за послідовну підтримку Португалією суверенітету й територіальної цілісності України та санкційної політики ЄС щодо РФ. Глава держави відзначив, що Португалія є важливим партнером України у межах взаємодії з ЄС і НАТО й висловив сподівання на результативну співпрацю з португальським головуванням у Раді ЄС у першому півріччі 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Португалія домовилися про розвиток торгівлі та інвестицій між країнами

Окрім того, Зеленський привітав Посла Азербайджану в Україні Ельміру Ахундову з початком її роботи в нашій країні.

"Він високо оцінив дружній жест Президента Азербайджану Ільхама Алієва та всього азербайджанського народу щодо наданої Україні 21 травня 2020 року гуманітарної допомоги для подолання пандемії коронавірусу", - зазначається в повідомленні.

Володимир Зеленський підкреслив традиційно результативну взаємодію України та Азербайджану на міжнародній арені, а також відзначив необхідність надання додаткового імпульсу для співпраці двох держав у форматі ГУАМ.

Нагадаємо, Кулеба прибув в Угорщину та вже зустрівся з Сіярто.

Українські Національні Новини

Політика