zelenskiy-priynyav-virchi-gramoti-vid-novopriznachenikh-posliv-chili-kolumbiyi-ta-peru

Зеленський прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів Німеччини, Швеції та Індонезії

 • 831508 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від трьох новопризначених послів: Мартіна Єгера з Німеччини, Мартіна Оберга зі Швеції та Аріфа Мухаммеда Басалами з Індонезіїю Про це інформує УНН з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Деталі

Урочиста церемонія відбулася в Національному заповіднику "Софія Київська".

Зазначається, що Зеленський зустрівся з послом Німеччини Мартіном Єгером і подякував йому за підтримку України в боротьбі проти російської агресії. Він також високо оцінив реалізацію домовленостей, досягнутих під час візиту Президента України до Німеччини у травні 2023 року.

Зеленський наголосив на ролі Німеччини в посиленні протиповітряної оборони України, зокрема шляхом надання систем IRIS-T і Patriot. Він також обговорив ключові пріоритети щодо подальшої оборонної підтримки України з боку Німеччини з урахуванням потреб українських захисників на лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів селектор: говорили про підготовку до зими та продовження "зернового коридору"

Окремо обговорили потребу об’єднання міжнародних зусиль довкола Української формули миру та інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

Доповнення

Також президент України під час бесіди з Послом Індонезії Аріфом Мухаммедом Басаламою, висловив свою вдячність за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, що було доведено візитом Президента Індонезії Джоко Відодо до нашої країни у червні 2022 року.

Володимир Зеленський відзначив важливість участі України на запрошення Президента Індонезії в саміті G19 торік у листопаді. Під час цього заходу Глава Української держави представив розроблену ним всеосяжну Формулу миру.

Президент також висловив вдячність Індонезії за участь її представника в консультаціях дипломатичних радників, що стосуються реалізації Формули миру в Джидді. Відзначив важливість двосторонніх відносин між Україною та Індонезією.

Зеленський також звернув увагу на проблему глобальної продовольчої безпеки, яка виникла внаслідок російського вторгнення в Україну. Він наголосив, що росія використовує продовольство як зброю і шантажує світ голодом. Це негативно впливає на країни, що розвиваються, у тому числі на Індонезію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Македонія приєдналася до декларації щодо гарантій безпеки для України

Ще під час зустрічі з послом Швеції Мартіном Обергом, Володимир Зеленський висловив подяку за підтримку України від Швеції.

Цитата

"Ми надзвичайно вдячні Швеції, вашому суспільству. Ви справді багато допомагаєте Україні. Дякуємо за вже 13-й пакет оборонної допомоги для нашої країни", – наголосив він.

Президент подякував Швеції за ухвалення Стратегії щодо співробітництва у сфері відбудови та реформ з Україною на 2023–2027 роки. Він висловив сподівання, що Швеція підтримає рішення про започаткування вже цього року переговорів про членство України в ЄС.

Він також подякував Швеції за приєднання до Спільної декларації G7 про підтримку України, укладеної у Вільнюсі.

Українські Національні Новини

Політика