zelenskiy-pro-meriv-buntariv-yaki-vistupayut-proti-karantinu-khochut-spodobatisya-vibortsyam

Зеленський про мерів-бунтарів, які виступають проти карантину: хочуть сподобатися виборцям

 • 13335 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вважає, що деякі мери міст виступають проти посилення карантину для того, щоб сподобатися виборцям. Про це Зеленський заявив журналістам під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Я, в цілому, не розумію, хто з ким воює, я зовсім не з ким не воюю. В принципі, всі ті "бунтарі", про кого ви кажете, я розумію, що перед місцевими виборами вони хочуть подобатися людям, і все відчиняти, надавати можливість ходити без масок, заплющувати очі, коли у нас не було захворівших дітей, а зараз з початком школи заплющувати очі і не бачити, що контретно у містах бунтарів... ну, раптом - в день 200-250 дітей захворіли", - розповів Зеленський.

Зеленський попередив, що таке ставлення може призвести до нестачі ліжок у лікарнях.

Також Зеленський закликав представників місцевої влади "бути однією командою з центральним керівництвом країни".

Окрім того, Зеленський запропонував провчити мерів-бунтарів - "порахувати кількість загиблих від COVID-19 через їхній бунт та змусити потім міських голів особисто ходити до родин загиблих й дивитися їм у вічі".

Нагадаємо, Івано-Франківськ планує відкрити школи та дитячі садочки з 14 вересня попри те, що за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій місто віднесено до "червоної зони" епідеміологічної небезпеки.

Українські Національні Новини

Політика