zelenskiy-pro-potentsial-sumschini-maye-perevagi-schob-buti-liderom-pivnichnoyi-ukrayini

Зеленський про потенціал Сумщини: має переваги, щоб бути лідером Північної України

 • 13992 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Сумщину обговорив розкриття потенціалу області і зазначив, що регіон має достатньо переваг, щоб бути лідером Північної України. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

“Ваш регіон має достатньо переваг, щоб бути лідером Північної України. Це дуже родючі чорноземи, це запаси нафти, газу та кварцового піску. Це вигідне розташування для транзиту, успішні виші та наукові заклади, заклади професійно-технічної освіти. А також – потужні індустріально-промислові парки… Ми готові повністю підтримувати реконструкцію “Аеропорту Суми”. З нас – фінансування, з вас – проект і найкоротші терміни, – а по-іншому не може бути – найкоротші терміни реалізації”, - сказав Володимир Зеленський.

Вказано, що Глава держави також відзначив спортивний потенціал Сумщини, зокрема у зимових видах. Так, на території області є 13 лижних баз, і саме тут було виховано найбільше олімпійських чемпіонів та призерів із зимових видів спорту.

“На думку Володимира Зеленського, для максимального розкриття потенціалу Сумської області, серед іншого, потрібно вирішити інфраструктурні питання, зокрема побудувати якісні місцеві дороги, налагодити залізничне пасажирське та авіасполучення”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський прибув з робочою поїздкою на Сумщину, після чого приїхав на Житомирщину.

Українські Національні Новини

Політика