zelenskiy-pro-problemi-iz-zabezpechennyam-medikiv-yakscho-vlada-u-regionakh-ne-vmiye-treba-poyasniti

Зеленський про проблеми із забезпеченням медиків: якщо влада у регіонах не вміє – треба пояснити

 • 11054 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Комісії з перевірки лікарень у регіонах України показали, що попри хорошу статистику від місцевої влади, у медиків є чимало проблем, зокрема, із забезпеченням лікарських засобів, харчуванням та транспортом. Про це йшлось на традиційній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо питань боротьби з коронавірусом, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби Президента.

Так, на нараді прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що понад 90% мереж аптек та магазинів в Україні забезпечені засобами захисту.

А комісії з перевірки лікарень у регіонах показали, що попри хорошу статистику від місцевої влади, у медиків є чимало проблем. Зокрема, йдеться про постачання деяких ліків, а також про вирішення транспортних питань та харчування лікарів. Особливо тих, які залишаються ночувати у медзакладах через епідемію.

В уряді повідомили, що гроші на ці послуги були виділені, а забезпечити надання вказаних послуг повинна місцева влада.

"Якщо влада в регіонах не вміє, не знає – значить, треба розповісти, пояснити. Якщо є гроші, то треба забезпечити їхнє найефективніше використання", – сказав Зеленський.

На нараді також ішлося про те, що в разі нестачі грошей на певні послуги в регіонах, фінансування виділять зі Стабілізаційного фонду, створеного спеціально для подолання епідемії COVID-19. Він запрацює, щойно закон про зміни до бюджету набуде чинності.

Нагадаємо, цього тижня Верховна Рада ухвалила "бюджет надзвичайної ситуації".

Українські Національні Новини

Політика