zelenskiy-pro-rezhim-tishi-mi-robimo-vse-dlya-togo-schob-vin-viyshov-na-postiyniy-riven

Зеленський про режим тиші: ми робимо все для того, щоб він вийшов на постійний рівень

 • 13192 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що вони роблять все для того, щоб режим припинення вогню вийшов на постійний рівень. Про це він сказав на брифінгу під час робочої поїздки на Тернопільщину, передає кореспондент УНН.

“Складне у вас дуже питання. Я би не хотів би, щоб воно було риторичне. Я хотів би, щоб я мав чітку відповідь на ваше питання. Сьогодні є у нас режим тиші. Так, неідеальний. Він не ідеально виконується. Він виконується з деякими провокаціями. Результатом яких, на жаль, є втрата життя того чи іншого військового, який захищає наш суверенітет на контактній лінії. Скільки буде продовжуватись режим тиші, режим припинення вогню, я сказати вам не можу. Ми робимо все для того, щоб він вийшов на постійний рівень. Щоб ситуація, якщо так можна сказати, тому що ситуація стабілізувалась - ми не можемо сказати, поки йде у нас війна”, - сказав Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання, чи надовго перемир’я на Донбасі.

Він зазначив, що під стабілізацією має на увазі, коли у нас іде зменшення пострілів в десятки разів.

“І якщо у нас є зменшення і немає бойових втрат, то я б дуже хотів, щоби ця ситуація в цьому напрямку стабілізувалась. Поки що хоча б так. Це все одно досягнення, це все одно великий крок. Тому що ми знаємо, що питання Мінську - там багато кроків, багато пунктів”, - додав Президент.

Нагадаємо, з початку "режиму тиші" місія ОБСЄ зафіксувала тисячу порушень на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика