zelenskiy-pro-situatsiyu-u-novikh-sanzharakh-zdavalos-scho-mi-yevropa-epokhi-serednovichchya

Зеленський про ситуацію у Нових Санжарах: здавалось, що ми – Європа епохи середньовіччя

 • 17961 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський вважає, що на тлі сутичок, що виникли між правоохоронцями і місцевими мешканцями, які напередодні протестували проти розміщення у Нових Санжарах евакуйованих з Китаю українців, здавалось, що Україна – це Європа епохи середньовіччя. Про це він сказав під час участі у нагородженні переможців конкурсу на отримання грантів "Українського фонду стартапів", передає кореспондент УНН.

"Ми постійно кажемо, що Україна – це Європа. Так от, вчора в деяких епізодах здавалось, що ми – Європа епохи середньовіччя, на жаль. Давайте не забувати, що ми всі з вами люди. Я вірю, що у найближчому майбутньому у вас чи у нас всіх з’явиться дуже потрібний нашій країні, всьому світу, стартап, що навчить деяких громадян людяності, поваги, єдності, та те, що є у вас – критичного мислення", - сказав він, звертаючись до конкурсантів.

Він також висловив побажання евакуйованим з Уханю українцям "найскорішого повернення додому".

Нагадаємо, літак із евакуйованими українцями з Уханю приземлився у Харкові. Їх спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили автобусами на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Зі слів Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що прибув на місце подій через 12 годин після початку протестів, наразі ситуація у Нових Санжарах під контролем уряду.

Українські Національні Новини

Політика