zelenskiy-pro-smert-96-richnogo-kharkivyanina-romanchenka-vizhiv-u-konveyerakh-smerti-stvorenikh-gitlerivtsyami-a-zaginuv-vid-snaryadu-rf

Зеленський про смерть 96-річного харків'янина Романченка: вижив у конвеєрах смерті, створених гітлерівцями, а загинув від снаряду рф

 • 181001 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський прокоментував загибель колишнього в'язня нацистських концтаборів 96-річного Бориса Романченка. Глава держави зауважив, що Романченко вижив у конвеєрах смерті, створених гітлерівцями, у часи Другої світової, а загинув у Харкові в 21 столітті від російського обстрілу. Про це він сказав у своєму відеозверненні, передає УНН.

Цитата

"У Харкові був убитий Борис Романченко. Колишній в'язень нацистских концтаборів, йому було 96 років. Вдумайтеся, будь ласка, скільки всього він пройшов. Він вижив у Бухенвальді, Дора-Міттельбау, Пенемюнде, Берген Бельзені - у конвеєрах смерті, створених гітлерівцями. А був убитий російським снарядом, який вдарив по звичайній харківській багатоповерхівці. Кожен день війни все очевидніше, що це в них таке денацифікація", - сказав Зеленський.

Нагадаємо 

Борис Романченко пережив німецькі концтабори Бухенвальд, Пенемюнде, Дора та Берген-Бельзен. Про смерть чоловіка Фонд меморіалів Бухенвальда і Міттельбау-Дори дізнався від його онучки. За її словами, Борис мешкав у багатоповерхівці, у яку влучив снаряд. Квартира згоріла.

Українські Національні Новини

Суспільство