zelenskiy-pro-tanker-delfi-mi-poboroli-tsyu-istoriyu

Зеленський про танкер Delfi: ми побороли цю історію

 • 16454 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Затонулого танкера Delfi на одеському пляжі вже немає, ми побороли цю історію. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський на Одещині, передає УНН з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Він нагадав, що протягом восьми місяців власники судна Delfi не прибирали затонулий танкер з пляжу Одеси й не давали державі можливості виконати відповідні роботи. Крім того, компанія не вживала заходів з недопущення забруднення акваторії нафтопродуктами.

"Всіх вітаю – танкера Delfi на пляжі вже немає. Побороли цю історію", – сказав Глава держави.

За словами Президента, місцева влада виявилася нездатною впоратися з цим питанням. Він подякував усім, хто допоміг владнати ситуацію, серед іншого – Міністерству інфраструктури, Адміністрації морських портів, водолазам і рятувальникам.

"Пройшло 50 днів. Всіх робіт було 30 днів. Розумію, що це довго, але в цілому, якщо взяти термін, за який держава змогла відбуксирувати танкер, я вважаю, що це було швидко", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 10 вересня буксири завершили транспортування танкеру Delfi з міського пляжу Одеси до порту Чорноморська. Процес транспортування зайняв понад 8 годин.

Українські Національні Новини

Політика