zelenskiy-pro-vruchennya-pidozri-yurchenku-vin-obovyazkovo-syade-v-tyurmu

Зеленський про вручення підозри Юрченку: він обов’язково сяде в тюрму

 • 15512 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що народний депутат Олександр Юрченко, якого затримали на хабарі, і якому вручили підозру - обов’язково сяде в тюрму. Про це він сказав на пресбрифінгу, передає кореспондент УНН.

“Я дуже радий, що знайшли першого хабарника. Хоча я знаю, що багато хабарників серед чиновників. Ми знаємо. Особливо, чесно кажучи, в областях, на місцях. Але ми до всіх доберемося. Я радий, що затримали людину, яка в партії “Слуга народу”, який був такий, знаєте, завжди казав, що він чесна, порядна людина. Я дуже радий. Сьогодні дали підозру, Генеральний прокурор, він її отримав. І обов’язково сяде в тюрму. Тому що очищення влади повинні ми всі робити. Очищення влади повинні починати з себе”, - сказав Володимир Зеленський.

За його словами, це той випадок, коли міцність у людини тривала впродовж одного року після приходу до влади.

“На жаль, правоохоронці стали працювати так дуже швидко, коли вони відчули від мене такий, скажімо так, сигнал. І відчули, що під ними їх, так би мовити, їх трони, трішечки хитаються і вони можуть залити свою посаду, одразу з’являються у нас кейси. Я б хотів, щоб вони не чекали таких випадків, і самі це робили”, - додав Президент.

Він зазначив, що попереджав усі партії, усіх депутатів і чиновників, а також правоохоронців про те, що люди мають сидіти, якщо беруть хабарі.

“Так буває, іноді, ви знаєте, коли всі говорять - це не ваші обов’язки - дороги, чи це не ваші обов’язки - правоохоронні органи. Не можна втручатись. От ми і не втручаємось… Коли я вже став Президентом, вже запрацювала Рада, я зустрічався з усіма правоохоронними органами. Це є правда, я завжди кажу правду, те, що думаю. Поставив їм задачу. Немає своїх. Немає близьких-рідних. Немає нікого. Якщо людина взяла хоч якийсь хабар, хоч гривню - якщо людина це взяла, якщо вона отримала хабар - повинна сидіти. Мені все одно, яка це партія. Партія “Слуга народу”, чи інші партії. Хотів би, щоб всі партії”, - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, нардепу Юрченку повідомлено про підозру.

Українські Національні Новини

Політика