zelenskiy-pro-znischennya-drevnogo-chernigova-rus-ne-ruynuvala-b-sebe-samu-z-neyu-tse-robili-chuzhintsi

Зеленський про знищення древнього Чернігова: Русь не руйнувала б себе саму, з нею це робили чужинці

 • 166785 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні наголосив, що древній Чернігів, якому більш як 1000 років і який бачив чимало загарбників та війн, заслуговував на мир та спокій, передає УНН.

Цитата 

"Древній Чернігів. Якому понад тисячу років. Який бачив стільки війн і стільки загарбників, що хоча б у XXI столітті заслуговував на мир і спокій. Але... Прийшла росія. Прийшла з найгіршим, що Чернігів переживав за увесь час із Х століття. З часів тієї Русі, на звʼязок з якою росія колись претендувала. Тепер і цей міф спалений. Русь не руйнувала б себе саму. З нею це робили чужинці. Ординці та інші загарбники. Ось хто прийшов сьогодні на нашу землю. І воюють вони так само – заради грабунку та заради знущань. Дякувати Богу, Збройним Силам України та нашому народу, ми відстояли більшу частину нашої країни", - наголосив президент.

Нагадаємо 

Зеленський наголосив, що російські окупанти відповідатимуть за все, що зробили в Україні, за все, що зробили проти українців. Вони відповідатимуть за Бучу, за Краматорськ, за Волноваху, за Охтирку. За Гостомель і Бородянку. За Ізюм, за Маріуполь і всі інші міста й громади України.

Українські Національні Новини

Суспільство