zelenskiy-prokomentuvav-movne-pitannya-v-ukrayini

Президент прокоментував мовне питання в Україні

 • 40183 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зауважив, що мовне питання є дуже складним. Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу 1+1, повідомляє УНН.

"Яке б не було рішення, воно буде бити по президенту та парламенту дуже сильно. Я впевнений, що повинен бути законопроектпро захист прав меншин. І там повинно бутим все прописано, їх мова, їхня віра і достатньо – армія у нас одна, українська. Мені здається, що повинен бути такий законопроект, який захищає їхні права", - сказав Зеленський.

За його словами, немає різниці яка мова для громадян України є рідною, якщо у нього або в неї є бажання вивчити українську мову.

"Та діти вже у цієї людини всі говорять українською, чи онуки. А якщо людина працювала 40-50 років на цю країну. Якщо так було і вона працювала на Україну, коли та була ще в складі СРСР. Вона що не така людина, щось змінилось? Тому треба захищати права меншин, я впевнений. Знайти оцю модель, про яку я сказав", - розповів Зеленський.

Нагадаємо, Офіс Омбудсмена України оголошував конкурс з добору кандидата на посаду Уповноваженого із захисту державної мови.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Президент прокоментував мовне питання в Україні

     • 40183 переглядiв

    На неузгодженій акції в Москві нікого не затримали

     • 9915 переглядiв

    ООС: за день сім ворожих обстрілів, один боєць поранений

     • 9989 переглядiв