zelenskiy-prokomentuvav-zayavi-putina-ne-dumaye-scho-svit-dozvolit-glavi-kremlya-vikoristati-yadernu-zbroyu

Зеленський прокоментував заяви путіна: не думає, що світ дозволить главі кремля використати ядерну зброю

 • 229741 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський не вважає, що міжнародна спільнота дозволить російському президенту володимиру путіну застосувати ядерну зброю, але не виключив ризиків. Про це він заявив в інтерв'ю Bild, пише УНН.

Цитата

«Я не вірю, що він застосує цю (ядерну) зброю. Я не думаю, що світ дозволить йому використати цю зброю», - сказав Зеленський, однак, при цьому зазначивши: «Ми не можемо зазирнути в голову цій людині, є ризики».

«Завтра Путін може сказати: окрім України, ми хочемо ще частину Польщі, інакше ми застосуємо ядерну зброю. Ми не можемо йти на ці компроміси», - додав він.

Деталі

Зеленський також прокоментував запровадження часткової мобілізації в рф та проведення "референдумів" на окупованих територіях.

За словами Зеленського, часткова мобілізація показує, що в росії «проблеми з офіцерами та іншим військовим персоналом». «Він (путін) хоче втопити Україну в крові, але також і в крові своїх солдатів», - зазначив Президент.

«Він (путін) бачить, що його частини просто розбігаються. Йому потрібна багатомільйонна армія, яка прийшла до нас. Тому що він бачить, що більшість тих, хто до нас приходить, просто тікають», - додав Глава держави.

Говорячи про псевдореферендуми на окупованих територіях, Зеленський сказав: «Ми будемо діяти згідно з нашими планами крок за кроком. Я впевнений, що ми звільнимо нашу територію». Референдуми – «фіктивні, 90% держав їх не визнають», заявив він.

Доповнення

21 вересня путін заявив про "часткову" мобілізацію в рф. Міністр оборони рф шойгу заявив, що в росії під час "часткової" мобілізації збираються закликати 300 тисяч резервістів.

Також путін у своєму зверненні до росіян заявив, що захищатиме територіальну цілісність і незалежність рф усіма доступними способами – не виключив і застосування ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Політика