zelenskiy-proponuye-stvoriti-fond-dlya-kompensatsiyi-vtrat-vid-vtorgnennya-rf-za-rakhunok-yiyi-aktiviv

Зеленський пропонує створити фонд для компенсації втрат від вторгнення рф за рахунок її активів

 • 93543 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Під час свого нічного звернення Володимир Зеленський запропонував створити фонд для компенсації втрат від вторгнення рф за рахунок її активів. Про це інформує УНН.

Деталі

Володимир Зеленський запропонував державам-партнерам визнати, що росія повинна понести матеріальну відповідальність за скоєні нею злочини. Для цього, він запропонував створити фонд для компенсації втрат від вторгнення рф за рахунок її активів.

Цитата

"Ми пропонуємо нашим партнерам стати засновниками такого фонду, а також учасниками спеціальної міжнародної комісії, яка розглядатиме позови, тобто звернення як фізичних, так і юридичних осіб", - заявив Президент.

Зеленський зазначив, що насправді вже почалася дискусія про необхідність такої компенсації за рахунок російських активів.

"Світ уже про це говорить. Тож маємо зробити. І починаємо такий спеціальний діалог з нашими партнерами. Щоб агресор відчував, що війна здатна завдати максимальних збитків не комусь іншому, а саме тому, хто пішов з нею до сусіда", - зазначив Глада держави.

Нагадаємо

На початок травня внаслідок руйнувань інфраструктури через повномасштабне вторгнення рф Україна вже втратила близько 88 мільярдів доларів.

Українські Національні Новини

Політика